Hyalase

Hyalase

Hyalase (Hyaluronidase) är ett enzym som bryter ner Hyaluronsyra. Det används dels för att behandla ett ojämnt resultat, klumpar eller inkapslingar som kan uppstå i samband med användning av filler med dålig kvalité eller felbehandling.

Innan behandling med Hyalase görs ett allergitest. Uppstår ingen reaktion kan behandlingen påbörjas och Hyalase injiceras med en tunn nål. Ibland får man en sticksvullnad och det kan svida lite. Ofta kan man se att nedbrytningen av Hyaluronsyran börjar redan i samband med behandlingen och processen pågår mellan 2 dygn upp till 2 veckor. Finns en inflammatorisk process i området måste denna först behandlas innan man kan använda Hyalase.

Hyalase används också som akutläkemedel vid sällsynta komplikationer som kan uppstå i samband med en fillerbehandling. Det är mycket ovanligt men din klinik skall alltid tillhandahålla Hyalase vid alla fillerbehandlingar och ha kunskap i hur det används i olika sammanhang. Vissa områden har en ökad risk för komplikationer vid injicering av filler, exempelvis Glabella (rynkor mellan ögonbrynen).

  • Önskar du borttagning av filler? Boka en kostnadsfri konsultation för bedömning och kostnadsförslag!