Dermaceutic Cosmeceuticals – hemmavård

sClinic använder Cosmeceutical´s från Dermaceutic vid behandlingar på kliniken och produkter för hemmavård.

Det skall vara lätt att ta hand om sin hud och gå snabbt i vardagen. Att behöva ha många serum och produkter med olika syften för att få resultat är sällan en hållbar strategi. De allra flesta önskar att den (var)dagliga rutinen ska vara enkel, bestå av få produkter men också ge synbara resultat. Dermaceutic lever upp till detta och levererar med hög kvalitet och fantastiska resultat.

Vill man addera något extra till sin dagliga hudvårdsrutin finns det utrymme även för detta i form av mer avancerade serum och/eller i kombination med behandlingar från Dermaceutic på sClinic.

Cosmeceuticals är en sammansatt term från ”cosmetics” (kosmetik) och ”pharmaceuticals” (läkemedel) och i Sverige används ofta ”medicinsk hudvård” och mer likt läkemedel än vanlig hudvård. Tillverkarna får endast använda begreppet när produkternas innehåll består av aktiva ingredienser där resultaten, vid regelbunden användning, är både syn- och mätbara. Så kallad ”vanlig” hudvård får inte ha innehåll som gör skillnad på djupet i huden utan de påverkar endast det yttre hudlagret, epidermis, medan cosmeceuticals verkar även i det mellersta hudlagret, epidermis.